Champlevé is een techniek van emailleren waarbij de emaille in reliëf wordt aangebracht. Dit wordt gedaan door delen van een metaaloppervlak uit te graven en hier emaille in aan te brengen. Hierdoor ontstaat er een reliëfpatroon van de emaille op het metaaloppervlak.

De techniek van Champlevé is al eeuwenoud en is oorspronkelijk ontstaan in de oude beschavingen van Egypte, Griekenland en Rome. De techniek werd toen voornamelijk gebruikt voor kunstvoorwerpen en sieraden. In de middeleeuwen werd de techniek verder ontwikkeld en werd het vaak gebruikt voor relikwieën, altaarstukken en andere religieuze objecten.

Een van de grootste voordelen van Champlevé is dat het mogelijk is om zeer precieze en gedetailleerde patronen te creëren. Door het gebruik van het reliëf, kan er een dieptewerking ontstaan die bij andere emailletechnieken niet mogelijk is. Hierdoor kan je veel meer details creëren dan bij opaak emaille.

Daarnaast is Champlevé ook een geweldige manier om jouw creativiteit en vaardigheden te ontwikkelen. Het vereist veel tijd, vaardigheid en precisie om de emaille op de juiste manier aan te brengen. Hierdoor wordt je een betere sieradenmaker en kan je unieke en waardevolle sieraden maken.

Tot slot, Champlevé is een prachtige en unieke techniek van emailleren. Het biedt de mogelijkheid om zeer precieze en gedetailleerde patronen te creëren, heeft een hoge waarde en is een geweldige manier om jouw creativiteit en vaardigheden te ontwikkelen. Als je geïnteresseerd bent in het leren van deze techniek, is het zeker de moeite waard om een cursus te volgen of om meer te leren over deze prachtige techniek.