Cloisonné emaille, vensteremaille, en champleve emaille zijn drie verschillende soorten emaille die elk hun eigen unieke technieken en voordelen hebben.

Cloisonné emaille is een techniek waarbij dunne metalen draden op een metalen ondergrond worden geplaatst, waarna de ruimtes tussen de draden worden gevuld met emaille. Dit resulteert in prachtige, gedetailleerde patroondesigns. Een van de voordelen van deze techniek is dat het mogelijk is om een groot aantal kleuren te gebruiken in een ontwerp.

Vensteremaille is een techniek waarbij dunne platen van glas of metalen op een metalen ondergrond worden geplaatst en vervolgens worden gevuld met emaille. Dit resulteert in prachtige, transparante ontwerpen. Een van de voordelen van deze techniek is dat het mogelijk is om diepere, driedimensionale effecten te creëren.

Champleve emaille is een techniek waarbij de emaille wordt gegoten in een metalen ondergrond die eerder is uitgeholden of uitgegraven. Dit resulteert in een gladde, egaal oppervlakte. Een van de voordelen van deze techniek is dat het mogelijk is om prachtige, grote oppervlakken te creëren.

Emaille is een prachtig medium om mee te werken. Het biedt een breed scala aan kleuren, is duurzaam en kan prachtige details geven. Of je nu kiest voor Cloisonné, vensteremaille of champleve emaille, met de juiste technieken en materialen zul jij prachtige creaties kunnen maken.